About

For the love of nature… and packrafts

Sinds Alpacka Raft rond het jaar 2000 de eerste moderne packrafts lanceerde, is packraften uitgegroeid tot één van de grootste revoluties in de buitensport van de voorbije decennia. Dankzij hun lage gewicht en kleine packvolume laten ze toe om de meest ongetemde wildernisgebieden ter wereld te verkennen op extreme expedities, maar evengoed neem je ze mee in de auto of het vliegtuig voor ‘microadventures’.

Die veelzijdigheid heeft vooral de jongste jaren geleid tot een enorme explosie aan populariteit, waarbij vele nieuwe spelers op de markt zijn gekomen. We kiezen echter resoluut voor Alpacka Raft – het merk dat aan de wieg stond van het moderne packraften. De prestaties, duurzaamheid en safety record van hun packrafts doen nog steeds alle andere fabrikanten verbleken; en alle productie gebeurt nog steeds in een sympathiek familiebedrijf in Mancos, Colorado. 

Met Packraft Nomads willen we onze passie voor packraften delen, en toegankelijk maken in de Lage Landen. Daarom lanceerden we de eerste packraft webshop in België. Hier vind je de beste packrafts op de markt met alle nodige toebehoren. Ons persoonlijk en deskundig advies krijg je er gratis bij!

Packraftpionier Willem

Willem was één van Europa’s eerste packrafters: reeds sinds 2011 zijn ze een vast deel van z’n uitrusting op lange wildernistrips overal ter wereld. Hij doorkruiste 4 maand lang op eigen kracht volledig Noorwegen van zuid naar noord, deed dat nog eens over in Nieuw-Zeeland, en ondernam meerdere lange expedities in Groenland. In 2016 ontving hij van de American Packrafting Assocation de ‘Golden Paddle Award’.

Vandaag organiseert Willem expedities in het Hoge Noorden met z’n eigen organisatie ‘Into the Arctic’. Bij Packraft Nomads ondersteunt hij Michiel bij de dagelijkse werking, en geeft hij persoonlijk advies aan onze klanten.

Scandi-freak Michiel

Michiels eerste kennismaking met Scandinavië was Michiel meteen helemaal verkocht. Tijdens zijn opleiding verbleef hij er lange tijd, en dat overtuigde hem om nadien een job in de avontuurlijke reissector aan te nemen waar hij rechtstreekse klantenservice kon combineren met met geregeld trips naar het Hoge Noorden, zowel professioneel als privé: expedities op ski’s, kanotrekkings, …

Intussen combineert Michiel een druk gezinsleven en een job als ‘country manager’ bij een groeiend bedrijf met z’n passie voor outdoor avontuur en packraften. Bij Packraft Nomads heeft hij de dagelijkse leiding en is hij jullie eerste aanspreekpunt. 

Meer weten over packrafts?

Op zoek naar een toffe regio om te ontdekken?